Little Pets Service
Thuiszorg voor Dieren

Konijnen en gedrag

Koppelen van konijnen:

Koppelen lijkt gemakkelijk maar is niet altijd zo gemakkelijk. Er komt veel bij kijken. Een goede koppeling is van verschillende factoren afhankelijk; de karakters en de leeftijd van de individuen. Leeftijd;  vanaf 16 weken en liefst na puberteit. Karakter: dominant of onderdanig. Gecastreerd/gesteriliseerd/ puberteit; hormoonhuishouding. De ruimte; voor beide neutraal terrein, ook kwa geuren moeten de konijnen in het gelijke staan. Indeling van de ruimte waar in gekoppeld wordt en de koppeling zelf. Goede observatie en oppakken van negatieve signalen is zeer belangrijk. Het is van belang dat de konijnen elkaar en de rang waarin ze zich bevinden gaan accepteren en niet tolereren. Plukken en vlinderen kan passen bij een koppeling, elkaar verwonden echter niet.

Konijnen en andere huisdieren:

Hond, kat en konijn vriendjes: het is mogelijk maar wees altijd voorzichtig, zeer oplettend en zeer geduldig. Observeer goed het gedrag van de hond of de kat en het konijn. Een konijn blijft een prooidier, hond en kat blijven jagers ookal lijkt het anders. In die wetenschap blijven kat en hond onberekenbaar en kan de situatie nog weleens voor hele nare verrassingen zorgen. 

Konijn en cavia: doordat de communicatie van konijn en cavia anders is kan er ernstige frustratie ontstaan waardoor de cavia het soms niet overleefd. 
Soms kan het goed gaan als ze in een gecombineerde groep leven met voldoende ruimte, zowel de cavia heeft zijn eigen soortgenoten in de groep als het konijn. 

Konijn en Fret: NIET DOEN, zeker niet in 1 huis. Het is angstig voor het konijn en frustrerend voor de Fret, ze zullen elkaar hoe dan ook ruiken.
Het instinct van de Fret is erg sterk gericht op prooi en jacht. De Fret zal er echt alles aan doen om zijn prooi te pakken hoever ze ook uit elkaar staan.